Μετά τη συνάντηση .....

Η πρώτη Πανελλήνια συνάντηση Trial στο Δήμο Κονιστρών στην Εύβοια είναι παρελθόν. Το Σάββατο το απόγευμα στο χώρο του Γυμνασίου έγινε επίδειξη Indoor Trial που συνδυάστηκε με διαγωνισμό στατικής ισορροπίας με συμμετέχοντες τους θεατές. Από την πλευρά των αναβατών συμμετείχαν οι Χριστόπουλος, Λιάπης, Μάρκου και Λιναράς. Αποτέλεσμα ήταν ο ενθουσιασμός του κόσμου που παρακολουθούσε.

Τη Κυριακή 17 αναβάτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια μοτοαλπινιστική περιήγηση 25 χιλιομέτρων με άτυπη χρονομέτρηση και διέλευση ειδικών διαδρομών που στόχο είχαν να συγκεντρώσουν θεατές, πράγμα που έγινε. Το πέτρινο μονοπάτι, μετά το χωριό Κάδδι, κούρασε πολύ τους αναβάτες, αλλά τους αποζημίωσε με τη θέα από τη χιονισμένη βουνοκορφή. Στη συνέχεια καταπράσινες διαδρομές οδηγούσαν στο ποτάμι που ήταν για όλους μια έκπληξη, αλλά και μία δοκιμασία για τις μοτοσυκλέτες που δεν ήταν σωστά προετοιμασμένες για "μπάνιο".Το μονοπάτι ανηφόριζε και έφερνε τους αναβάτες στη χρονομετρημένη ειδική διαδρομή. Η σχεδίαση της διαδρομής αυτής είχε τέσσερα κομμάτια Trial που συνδέονταν με μικρές ευθείες. Το θέαμα ήταν εκπληκτικό και οι θεατές με το χειροκρότημά τους βοήθησαν να μειωθούν οι χρόνοι. Φυσικά, όπως κάθε πετυχημένη εκδήλωση, έκλεισε σε ταβέρνα στο χωριό Κήποι.

Η εκδήλωση υπστηρίχθηκε από το Δήμο Κονιστρών την Agip λιπαντικά μοτό, τη HONDA Kαραναστάσης, την ΠΕΡΚΟ και την SP parts.

       


 

Πριν την εκδήλωση ...

Το TRIAL είναι ένας από τους τρόπους που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τη μαγεία της μοτοσυκλέτας. Ο τρόπος κατασκευής αυτών των μοτοσυκλετών επιτρέπει την προσέγγιση σε ιδιαίτερα δύσβατα σημεία που ακόμα και με τα πόδια είναι αρκετά δύσκολη η διέλευσή τους.

Στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια το TRIAL υφίσταται μόνο σαν αγωνιστική δραστηριότητα. Αντίθετα στην Ευρώπη εκτός των αγώνων πολλοί αναβάτες με τέτοιες μοτοσυκλέτες καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις μέσα στα βουνά απολαμβάνοντας την ομορφιά της φύσης με την ηρεμία που προσφέρει η ήπια λειτουργία αυτών των μοτοσυκλετών. Αυτή η δραστηριότητα ονομάζεται μοτοαλπινισμός.

Στη χώρα μας λίγα άτομα μεμονωμένα ασχολούνται με αυτή τη μορφή του TRIAL.
Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η πρώτη επίσημη μοτοαλπινιστική συνάντηση για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας θα γίνει πραγματικότητα στις 19-20 Απριλίου του 2003 στην Εύβοια. Η περιοχή που θα πραγματοποιηθεί είναι ανατολικά του όρους Δίρφυς με βάση το Δήμο Κονιστρών. Η περιοχή αυτή είναι καταπράσινη με συνδυασμό τοπίων (βουνό, ποτάμι, θάλασσα).

Η διαδρομή που θα καλύψουν οι συμμετέχοντες θα φτάνει σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο στα ομορφότερα σημεία της περιοχής.

Εκτός από την περιήγηση είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1/ Επίδειξη τεχνικής TRIAL σε ανοικτό χώρο στο Δήμο Κονιστρών το Σάββατο το απόγευμα.

2/ Διαγωνισμός στατικής ισορροπίας με μοτοσυκλέτα trial με δυνατότητα συμμετοχής όποιου θεατή θέλει να δοκιμάσει .

3/ Παρακολούθηση της διαδρομής από τους θεατές μέσα από δασικό δίκτυο και ψηφοφορία για τον καλύτερο αναβάτη.

Η εκδήλωση θα διαφημιστεί από τον ειδικό τύπο, με αφίσα που θα διανεμηθεί στον εμπορικό χώρο της μοτοσυκλέτας, αλλά και σε όλη την περιοχή του Δήμου Κονιστρών, ενώ παράλληλα έχουν κληθεί να την παρακολουθήσουν λέσχες μοτοσυκλέτας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από το τηλέφωνο 6977 788416.(όλη την ημέρα), 210-3483527 (από 9.00 έως 17.00) και 6938 770208 (από 9.00 έως 22.00)


Με τιμή
Γιαν. Παπαπαναγιώτου
Δημ. Μουρατίδης